tumblr hit tracking tool

Anläggningar

Hästrehab & Vattenträning

vattenlöpband för vattenträningHjärtat i anläggningen för hästrehab är ett vattenlöpband i vårt uppvärmda rehabcenter.
Toftinge Gårds löpband är ett unikt högteknologiskt redskap för hästrehab, träning och friskvård. Hastighet och programtider styrs elektroniskt från anläggningens träningsprofil för den aktuella hästen, vilken tas fram i samråd med veterinär och annan expertis.

 

pulsklockaPulsklocka används alltid vid träning och rehab på vattenlöpband. Vid pulsmätning registreras också vattendjup, bandhastighet och träningstid till ett arbetsminne, uppgifterna kan efter avslutad träning föras över till ett permanent minne och generera allsköns värdefull statistik för belysande av träningseffekt.

 

 

islandshäst

Fönster för inspektion av den belysta hästens rörelser i vattnet är en av fördelarna med vårt unika platsbyggda system. Bandet har enkel reglering och säker hantering och registrerar automatiskt viktiga basfakta. Det cirkulerande vattnet renas mekaniskt med tre sandfilter om en kubikmeter vardera. Före och efter träning finns områden för avspolning av hästen.skrittmaskin

Innan vattenträning rekommenderar vi vid styrketräning uppvärmning i vår skrittmaskin.
Efter avslutad vattenträning sker avspolning och hästen får stå för att torka och relaxa under våra kvartshalogenlampor som ger omedelbar direktvärme, innan den återvänder till sin stallplats eller får gå ut i sandhagar i anslutning till stall och rehab-del.


konferensrumTill rehab-avdelningen finns väl tilltagna personalutrymmen med dusch, omklädningsrum, mat-/fikarum och reception. Ett sammanträdes-/kursrum för upp till 40 personer finns också i byggnaden.